PROGRAMACIÓ

Aquí podreu consultar la programació trimestral dels Contes al Valentina:

2014

I comencem la programació del primer trimestre del 2014, carregats de bons narradors

GENER

DIUMENGE 26
CONTES PER TASTAR
Tornen els cones al Valentina, amb una sessió col.lectiva «Contes per tastar»
Una sessió per presentar alguns dels narradors que ens acompanyaran aquest segon trimestre al Valentina. Una oportunitat per tastar contes d’aquí i d’allà, a sis veus.
Narradors: Alekos, Joan Boher, Yoshi Hioki, Inés Macpherson, Isabela Méndez i Alicia Molina

FEBRER

DIUMENGE 2: Juanan

DIUMENGE 9: Yoshi Hioki

DIUMENGE 16: Mònica Torra

DIUMENGE 23: Alekos

MARÇ

 

 

2013

OCTUBRE

DIUMENGE 6
ELS NOSTRES MILLORS CONTES
Sessió inaugural on cada narrador portarà un dels seus contes. Ens acompañaran Rubén Martínez, Helena Cuesta, Patricia McGill, Joan Boher, Inés Macpherson i Alicia Molina

DIUMENGE 13
CUENTOS QUE VIAJAN CON EL VIENTO, amb Helena Cuesta i José Manuel de Prada-Samper
Los cuentos viajan de un lugar a otro y de boca en boca, así han recorrido los cinco continentes. A nosotros nos gusta pararnos y escuchar a ver qué nos cuenta el viento hoy. ¿Te apuntas?

DIUMENGE 20
PORCS I SENGLARS, amb Arnau Vilardebó
En un país com el nostre on els efluvis de purins fins i tot perfumen els concerts de música clàssica al Castell de Peralada, on hi ha molt de porc que, d’acord amb altres porcs, passa diners de la Cort de tots, a la seva pròpia cort, no està de menys fer una repassada d’aquest animal que diuen que ve del senglar quan va acceptar que els humans li solucionéssim l’aliment per viure panxacontenta fins al final de la seva existència.
Un dia vaig trobar a la xarxa el conte “El senglar i el porc” de l’Enric Larreula: un seglar s’acosta a la cort d’un porc. Hi a havia unes quantes rimes amagades .Tiro del fil i n’hi ha moltes. I t’entra la fibra de la rima. I tot recitant, la història vas meditant.

DIUMENGE 27
CONTES DE TOTS COLORS, amb Vivim del Cuentu
La vida és un llarg camí ple d’històries. A vegades ens emocionem, a vegades gaudim, d’altres ens angoixem o fins i tot, en ocasions, ens posem picants! Tot això i molt més és el que us oferim en aquesta sessió de contes per a ments despertes i juganeres.

NOVEMBRE

DIUMENGE 3
CUENTOS DEL CEMENTERIO Y OTRAS HISTORIAS DE DIFUNTOS, amb Inés Macpherson
Cuentos que se pasean por la sombra, observando las tumbas, contemplando y narrando las historias de difuntos.
De la mano de Edgar Allan Poe, Guy de Maupassant y otros autores nos adentraremos en la particular visión que ofrecen del más allá.

DIUMENGE 10
DSEO HHHHHH, amb 3 de 3
Ven, siéntate, deja que acariciemos tus oídos y no le pongas límites… a tu imaginación.
Adivina adivinanza ¿qué es lo que al ser saciado descansa?

DIUMENGE 17
SIN VENIR A CUENTO, amb Rubén Martínez
Una sesión de cuentos que incluye, precisamente, esos cuentos que serán contados esa noche. Ni uno más ni uno menos. Así que lo mejor será venir desprevenido. De este modo, estará usted en disposición de escuchar lo que en verdad cuenta. Y, en especial, escuchar los cuentos de esta sesión. No explicamos más porque, sinceramente, no viene a cuento.

DIUMENGE 24
CONTES I CUENTOS CON GARRA, amb El Gato Volador
Contes que toquen el cel, contes que mouen muntanyes,
contes que parlen de casaments,
contes que parlen d’enterraments,
contes escrits amb boligraf blau,
i fins i tot, escrits amb ploma…però de gallina!

DESEMBRE

DIUMENGE 1
SESSIÓ PER CONFIRMAR, amb Willo Arunategui

DIUMENGE 8
CUENTOS DEL MUNDO
Viajaremos por el mundo con cuentos de nuestros pueblos; de poblados más lejanos, como los africanos; caminaremos por senderos de Argentina; recorreremos campos de Japón; llegaremos hasta las cimas de las montañas del Tibet y nos adentraremos en los diversos parajes de China.
Un viaje con todos nuestros sentidos.

DIUMENGE 15
TRES COSAS HAY EN LA VIDA, amb Alicia Molina
Seria fàcil afegir-hi salut, diners i amor, però aquesta no és una sessió de respostes i molt menys de plantejar solucions a qüestions existencials… Si hi ha alguna cosa comuna en les històries que s’expliquen són les preguntes que les han impulsat, algunes tan antigues com el món que ens envolta i que aquesta nit us convidem a mirar-lo amb uns altres ulls.

DIUMENGE 22
CAPS DE RUC I CORS DE ROC, amb Patricia McGill i Ignasi Potrony
Què és la literatura, sinó l’xpressió d’estats d’ànim mitjançant el vehicle del símbol i l’incident? I és que no hi ha estats d’ànim que necessiten del Cel, l’Infern, el Purgatori i el regne fadat per a expressar-se, més que no pas d’aquesta ruinosa Terra? Més ben dit, és que no hi ha estats d’ànim que no trobaran expressió a menys que hi hagi homes que s’atreveixin a barrejar el Cel, l’Infern, el Purgatori i el regne fadat, o fins i tot a col•locar caps de bèsties en els cossos dels homes, o introduir les ànimes dels homes en el cor dels rocs?

Deja un comentario